Annonce

lørdag den 23. november 2013

Krydrede juleboller

Så fik den hedengangne køkkenvægt sin afløser. Og som min niece kommenterede, da hun så min gamle vægt - "moster, du kan da bare ved at se på højden af den gamle se, at den jo er ældgammel" Og ja, den nye har en højde på 15 mm. Det er flere 100 % mindre end den gamle.
Nu håber jeg så blot, at den nyindkøbte fine flade vægt følger mig lige så trofast som den gamle :-)

Men med en ny vægt, er der også mulighed for at bage efter en opskrift med mål angivelser.
Her kommer opskriften på nogle dejlige krydrede juleboller (opskrift fra www.arla.dk)
Jeg synes stadig, at der er et stykke tid til jul, men den første duft af julekrydderier har med disse boller sneget sig ind i huset. Og det er nu en dejligt duft :-)

Som sædvanlig har jeg halveret portionen og lige tilføjet nogle solsikkekerner og lidt grahamsmel - det, synes jeg, fungerer fint.

Krydrede juleboller ( 12 stk.)

20 gr. gær
1,5 dl. vand
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. nellike ( det var udsolgt i mit skab, så det blev ingefær i stedet)
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. groft salt
40 gr. sukker
25 gr. smør/margerine - smeltet
2 spsk. piskefløde
1 æg - fra en glad høne
1/2 dl. rosiner
1/2 dl. solsikkekerner
50 gr. grahamsmel
ca. 350 gr. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt krydderier, sukker og salt. Tilsæt resten - minus hvedemel, og rør rundt. Kom hvedemel i lidt af gangen, til du får en lækker blød dej (den føles lidt kageagtig på grund af æg og fedstof)
Lad dejen hæve tildækket et par timer. Æltes igennem og formes til boller og efterhæver tildækket 1/2 time.


Bages ved 200 gr. i ca 18 - 20 min. - mine blev lidt for bagte og mørke. Men smager nu ganske fint alligevel.

Smager og dufter af jul - som sagt lidt kageagtige, men kan alligevel sagtens bære at blive smurt med smør.

Det var så det første spæde tegn på, at nu står advent og december måned for døren. Med masser af hygge, bagværk og flettede stjerner.

God novemberdag.
Jette


Ingen kommentarer:

Send en kommentar