Annonce

lørdag den 16. november 2013

Små kransekagestykker

Jeg synes kransekage  i alle varianter er dejligt :-) Jeg har efterhånden også bagt en del, men med lidt svingende resultat. Nu skulle jeg prøve en ny opskrift - fra Claus Meyers bog: Meyers kager. Og den fungerede og smager super godt. Jeg halverede igen opskriften, og fulgte ikke helt hans anvisninger, men det gik godt alligevel.

Kransekage 

(20 stk á 5 cm)
250 gr. marcipan
100 gr. sukker
1/4 dl ( ca 50 gr.) æggehvide

Sukker og æggehvide røres sammen og står mindst 1/2 time. Marcipanen rives groft og blandes med sukker/æggehvide. Det bliver en forholdvis fast masse. Sættes i køleskab et par timer.

Da jeg skulle til at arbejde med massen, gjorde jeg det sådan:
Klippede side- og bundkant af en ny tynd A4-lomme - og kom lidt af massen imellem plastikken. Æltede lidt og rullede til sidst til en stang, og formede den trekantet - stadig inden i plastiklommen. Det er lidt bøvlet - men kan lade sig gøre, og du undgår helt klistrede fingre, og dej der hænger i bordpladen.

Skæres ud i stykker á 5 cm ( brugte faktisk en lineal :-)) Sættes på bagepapir og og bages i varmluft ved 190 gr. i ca. 10 minutter til de er meget lysebrune. Sæt gerne en ekstra bagplade lige under, så bunden af kagen ikke brændes af. Afkøles.


Til glasur:
flormelis
varmt vand

Jeg bruger ikke æggehvide, er ikke så vild med den hårde overflade, som jeg synes æggehvide giver i en glasur.
Til at sprøjte glasur på kagerne med, brugte jeg en almindelig plastikpose, hvor jeg klippede et lille hul i det ene hjørne.

Så er der kransekage og kaffe
 

Uhm :-) kagen er ret blød og lækker og smager bestemt af en mere.

Jette


Ingen kommentarer:

Send en kommentar