Annonce

tirsdag den 14. januar 2014

Islagkage

Jeg kan rigtig godt li' is. Og helst flødeis. Sorbet og lignende sundere alternativer er endnu ikke faldet i min smag :-)

Og nu hvor det igen er blevet forsvarligt at bruge egne friske æg til isen, så er det jo oplagt at lave den selv. Jeg har ingen ismaksine, men fryseren fungerer nu også fint nok.

Denne gang var det en islagkage, jeg ville lave - i anledning af min nevøs fødselsdag. Det var en dessert, der faldt i god jord.

Lagkagen består af en marengsnøddebund med vanilje- og bær flødeis ovenpå og pyntet med jordbærcoulis.

Jeg lavede isen i den springform, min nøddebund forinden var blevet bagt i. Opskrift på nøddebunden følger.

 
Læg den afkølede marengsbund i en ren springform.
 
Vaniljeis:
 
3 æggeblommer fra glade høns
75 gr. sukker
1/2 stang vanilje
3 dl. piskefløde
evt. lidt syltede bær
 
Pisk først fløden til blød flødeskum.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Æggeblommer, sukker og vaniljesukker blandes og piskes grundigt - 3-4 min. - så æggesnapsen bliver let og luftig. Hvis du bruger lidt bær piskes de med til sidst.
Vend nu forsigtigt flødeskummet i. Fordel cremen ovenpå nøddemarengsbunden, glat den let - og sæt den så i fryseren. 
Den frosne islagkage pyntes med jordbærcoulis (jordbærsauce)
 
200 gr. frosne jordbær
50 gr. sukker
Evt. en halv tom vaniljestang
 
Blandes i en skål og tør langsomt op i køleskabet. Bærene vil safte og blive tilpas søde. Fjern vaniljestangen og blend bær og saft. Da jeg stadig ikke har en sprøjtepose, kom saucen i en plastpose, hvor jeg så klippede et hjørne af, for så at sprøjte saucen ovenpå islagkagen i et fint mønster.
Men, men, men ..... det gik ikke helt efter planen. For små jordbærstykker satte sig på tværs i hullet, og når de endelig blev presset ud, kom der ret meget af den blendede saft med ud. Resultat ses tydeligt. Men smagen fejlede til gengæld ikke noget :-)
 
 
Min dag byder så på endnu en fødselsdag - naboen fylder  75 år, og det fejres. Skønt med gode naboer.
 
Jette   
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar