Annonce

torsdag den 23. januar 2014

Små napoleonshatte

Jeg er ret vild med napoleonshatte. Mørdej, marcipan og chokolade - så går det ikke helt galt. Nu er der blevet bagt en portion til mødregruppen - og dem, der ikke bliver spist kommer med til Nordjylland, hvor der igen snart er fødselsdag.

Opskriften er fra Karolines Køkken 5.  I princippet - men også tilpasset. Jeg brugte lidt mindre marcipan, for så var der lidt dej til overs, som blev til hindbærsnitter. I følge Peter smagte de ret godt. Der var i hvert fald ikke en krumme tilbage, da jeg kom hjem efter et langt møde :-)

Små napoleonshatte ( ca. 25 stk)

150 gr. mel
100 gr. smør
50 gr. flormelis
1 tsk. vaniljesukker - gerne hjemmelavet
lidt koldt vand

De tørre indgredienser smuldres - her bruger jeg min foodprocessor - og tilsætter til sidst vand. Samler dejen i en skål - en lækker blød dej. Som så hviler i køleskab inden den rulles ud. Forholdsvis tyndt.

75 gr. marcipan

Deles i 25 stykker og rulles til små kugler. Dejen udstikkes i cirkler - ca. 5 cm. i diameter. En marcipankugle lægges på midten og tre sider foldes omkring kuglen. Lyder helt skørt :-) men se billedet.
Kagerne stilles på en plade beklædt med bagepapir og bages ca. 8 minutter ved 200 grader.

 
 
Da kagerne var kolde dyppede jeg nogle af dem i mørk, smeltet chokolade. 
 
 
 
Nu står mit spansk inspirerede brød til hævning, så jeg kan fint skrive en prædiken imens. Mere om brødet i morgen.
 
God dag - husk hue og vanter, det er godt nok koldt udenfor.
Jette  



Ingen kommentarer:

Send en kommentar