Annonce

lørdag den 8. februar 2014

Gulerodsbrud

Jeg har ikke før bagt gulerodsbrud. Jeg har spist ret mange gulerodsboller, muffins og kager - og gulerodsbrud - men ikke hjemmebagte. Før jeg fik serveret Trines fine brud.

Jeg fik hendes opskrift og søgte tilbage og nåede til denne side. Og der blev beskrevet, hvordan det var først i 90,erne at gulerodsbrudene for alvor vandt indpas hos bageren. Og pludselig kan jeg godt huske, at jeg har købt en del :-) For de var bløde og lækre - og lidt sunde!

Nu forsøges der så i mit køkken. Og her er opskriften - jeg har endnu en gang formindsket portionen. Jeg vil hellere bage en gang mere, og så have nybagt brød :-)

Gulerodsbrud (ca. 6 stk)

1/4 pk. gær
1 dl. vand (jeg brugte mælk, der skulle bruges :-))
2 spsk. yoghurt (eller andet surmælksprodukt)
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
75 gr. grahamsmel
ca. 175 gr. hvedemel

Udrør gæren i vandet og tilsæt det øvrige - men hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem og stil den tildækket til hævning ca. 1 time.

Imens dejen hæver, findes:

1 æggeblomme, fra en glad høne
50 gr. groftreven gulerod
25 gr. solsikkekerner

Når dejen har hævet, æltes den let igennem, mens den bliver i skålen. Æggeblomme, gulerod og solsikkekerner kommes ved - og der blandes.
 
Jeg synes normalt ikke, jeg er sart - men det var en temmelig klistret affære at få fordelt fyldet i dejen. Og jeg tror eneste mulighed er at bruge fingrene :-)
Når det hele er æltet nogenlunde sammen deles dejen i 6 stykker, som med en ske sættes på en bageplade med bagepapir.


 
Og så skal de bare i ovnen :-) Bages ved 200 grader ca. 15-18 minutter. Køler af på bageristen, og så er der ellers bløde og rimelig lækre gulerodsbrud.
 
 
Spises som de er - men kan sikkert også nydes med lidt ost eller lignende.
 
Senere i dag bages der videre - madblogger udfordringen # 2 ligger stadig og udfordrer :-)
 
God lørdag.
Jette


Ingen kommentarer:

Send en kommentar