Annonce

onsdag den 5. marts 2014

Nybagt brød

Det er egentlig utrolig banalt. Men det er virkelig en af de dufte jeg holder allermest af: Nybagt brød!
I går blev det så tiden til at finde dejtruget frem og få æltet en dej og sat den til hævning, for til sidst at bage brødet. Og få hele underetagen af huset til at dufte af nybagt brød.


Der burde selvfølgelig være en opskrift med. Men at ælte et brød ligger nærmest i fingrene og går helt af sig selv. Men grundopskriften her er nu altid mit udgangspunkt.

Denne gang blev det dog uden kerner, men til gengæld med hele 4 forskellige typer korn. Og en skefuld lyserød glasur :-) Det var overskud fra Trines fastelavnsbolle-projekt. Så i stedet for at smide det ud, kom det i brødet. Måske det er derfor, at krummen er lidt mørkere end normalt. En rest fløde og nogle julefigner kom også i. Så alt i alt vel et restebrød - men det gjorde ikke fornøjelsen mindre.

At bage sit eget brød er noget af det mest kreative jeg kan tænke mig. Og man er altid sikker på at få noget godt ud af sine anstrengelser.

 
 
Morgenkaffe, lækkert brød med smør (!) og udsprungne påskeliljer - det er en god start på dagen.
Påskeliljerne er selvfølgelig lidt for tidligt på den - men de lå sovende i Føtex til bare 3 kr.! pr. bundt, så de måtte med hjem. Jeg holder så meget af påskeliljer, men det skal der nok komme mere om en anden gang.
 
God onsdag.
Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar