Annonce

torsdag den 20. marts 2014

Pølsebrød

Med en fortid som næsten vegetar, så spiser jeg generelt ikke meget kød - og derfor synes jeg også at et pølsebrød gerne må have meget brød og lidt pølse :-) Her er jeg nok ikke enig med alle - i hvert fald ikke min søn.

Mine pølsebrød er sjælent særlig ens - men som sønnen også pointerede, så gjorde det ikke noget, at hverdagsbagværk ikke var super perfekt i kanten. Så det var da lidt trøst - og det vigtigste er da også, at de smager godt. Og mætter. Og det gør de her.




Pølsebrød (10 stk.)

1 dl. vand
1 ½ dl. surmælksprodukt
15 gr. gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk olie
1 æg - fra en frejdig høne
50 gr. grahamsmel
ca 400 gr. hvedemel

5 pølser - delt i to (eller 10 pølsehornspølser)

Rør gæren ud i vand og surmælksprodukt tilsat salt og sukker. Tilsæt æg, olie og grahamsmel og rør godt. Til sidst kommes melet i - lidt af gangen, og endelig ikke for meget.

Dejen hæver længe - tildækket på køkkenbordet. 2 - 3 timer går fint.
Jeg deler dejen i 10 portioner. Ruller hver enkelt til en tynd pølse og snor den om en halv - rigtig - pølse.
Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bages ca. 15. minutter og huset dufter af pølsebrød - klar til at blive spist.

 
Smager bedst lune. - Som rigtig meget bagværk gør.

Og til sidst lige et billede af de dejlige hindbær og jordbær, der netop nu står i køleskabet og dufter og venter på at komme i kagen til fødselsdagsbarnet.



God torsdag.
Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar