Annonce

fredag den 25. april 2014

Gulerodskage - helt enkelt

På en dag, hvor det var lidt småkoldt og vådt, der var æg i køleskabet og gulerødder, der kun ventede på at blive afløst af forårets nye - ja, så var der ikke noget at betænke sig på. Gulerodskage!

Jeg tror, den kage kom frem i 70'erne - eller i hvert fald med Karolines kogebøger. Og i begyndelsen  modtaget med nogen skepsis. For både at bruge gulerødder i en kage, og så komme ost på toppen - det var ligesom lidt for moderne :-) Men siden hen er netop den kombination blevet ret godt modtaget.

Denne opskrift er helt enkel, helt simpel - ingen rosiner, ingen nødder og ingen ost på toppen! Men en lækker kage at fornøje sig med, når vejret kun opfordrer til at sidde indenfor - og arbejde.

Inspirationen til denne opskrift fandt jeg her. Og formindskede opskriften lidt og sparede lidt på sukkeret.
Og skulle i øvrigt se, hvordan det gik, når jeg brugte min nye røremaskine. Det her er nok den mindste portion maskinen kan piske ordentligt. Men så må håndmikseren bare i gang igen :-)Gulerodskage (springform 18 cm)

2 æg fra fornøjede høns
1 dl. neutral olie
200 gr. farin (havde ikke nok, så der er lidt almindelig sukker i)
150 gr. mel
200 gr. revne gulerødder
1 tsk. bagepulver
1 stor tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
1/4 tsk. salt

Pisk æg og sukker, tilsæt olie og pisk det sammen. Sigt mel, bagepulver og krydderier og vend dem i dejen sammen med de revne gulerødder. (Jeg rev halvdelen fint og den anden halvdel groft)
Kom dejen i en smurt form - eller kom bagepapir i - og bag kagen i ca. 50 minutter ved 180 grader.


Og huset dufter af kanel! Også selv om det er forår og april. Men kagen og smagen er der ikke noget i vejen med. Så bare prøv den og lad tankerne gå baglæns.

Nu kommer resten af kagen med en tur til Nordjylland - så må jeg bare håbe, at min Far ikke synes det er lidt for mærkeligt med gulerødder i en kage :-)

God weekend.

JetteIngen kommentarer:

Tilføj en kommentar