Annonce

søndag den 6. april 2014

Krydrede mandler

Da vi tog hul på 2014, skrev jeg lidt om nogle lækre saltede mandler, jeg havde lavet til nytårsaften. Og tænkte, at dem ville jeg vende tilbage til - det bliver så først nu :-)

Men i den kommende uge oprinder både fødselsdag og ferie - og det skal fejres lidt.
Og det kunne passende indledes med at nyde nogle dejlige mandler. Så selv om den her opskrift falder lidt uden for bagning i traditionel forstand, så har mandlerne dog været en tur i ovnen.

Jeg synes helt almindelige mandler er en anelse kedelige - men så snart de er i selskab med krydderier eller chokolade, så er det en helt anden sag :-)



Krydrede mandler

100 gr. mandler
1 dl. vand
1½ - 2 spsk. groft salt
2 tsk. paprika
½ spsk. olivenolie

Bring vand, salt og paprika i kog og lad det koge til saltet er opløst. Tages af varmen og hældes over mandlerne, som nu står og trækker i ca. 20 minutter.
Afdryppes godt i en sigte. På en bageplade med bagepapir kommes nu mandler og olivenolie og det blandes godt og fordeles rundt på pladen.
Bages/tørrer i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter.

 
 
Mandlerne er blevet prøvesmagt - og de er godkendt :-) Nu er spørgsmålet vist hvor længe de får lov at blive i skålen.
 
Ønsker dig en hyggelig søndag.
 
Jette



Ingen kommentarer:

Send en kommentar