Annonce

onsdag den 7. maj 2014

Is med mandelkrokant

At skrive om is på en bageblog er lidt en tilsnigelse :-) Men is går trods alt fint sammen med meget bagværk - så det holder vist alligevel.

Men forleden var der piskefløde til 3 kr. for 2½ dl. i Netto - fordi det var sidste salgsdag - et sådant tilbud er bare umuligt at gå forbi. Og med de glade høns, der flittigt leverer to æg om dagen, så er der fin basis for at lave en omgang is.

Denne opskrift er med mandelkrokant - og rækker vel til 4 - 5 personer.



Mandelkrokant

25 gr. mandler, smuttede
60 gr. sukker

Rist de smuttede mandler ca 5-10 minutter i ovnen ved 200 grader og lad dem køle af. Hak dem groft.
Kom sukkeret i en lille gryde og smelt det ved god varme. Pludselig går det lidt stærkt, det er lysebrunt og så er det om at få mandlerne i og gryden løftet fra varmen. Rør godt og fordel massen på bagepapir.

Når det er kølet af hakkes det groft - og kommes i lufttætglas.



Is

2 æggeblommer fra friske høns
50 gr. sukker
2 1/2 dl. piskefløde

Pisk fløden til let skum. Æggeblommer og sukker piskes godt og luftigt. Fold forsigtigt flødeskummet i, og vend til sidst den hakkede mandel krokant i.
Kom iscremen i en beholder eller form og sæt den i fryseren.

 
Så er det bare at vente.
Og håbe at isen kan vendes ud på et fad :-)
Det lykkedes, men formen var ikke den mest velegnede, når det kom til at få isen løsnet - og samtidig se pæn ud!
 
 
Her er den så - vendt ud og med flødeskumskant og marcipanroserne fra forleden.
Klar til at blive serveret - jeg tror, det bliver i weekenden :-)
 
God majdag.
Jette
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar