Annonce

fredag den 6. juni 2014

Fletbrød - rørt på røremaskine

Jeg ville egentlig have fortalt om noget helt andet i dag :-) nemlig mit nye bord på terrassen. Men eftersom det bare regner og vejret i det hele taget er meget langt fra det strålende solskinsvejr, der ligesom var antydet skulle komme her i pinsen. Så bliver det noget om brød, der står her i dag :-)
Men det er nu også altid godt. Og så venter bordet til i morgen - håber jeg.

Røremaskinen og jeg, vi er stadig forholdsvis nye i samarbejdet. Og jeg prøver mig frem.
Men fandt en opskrift på et brød, hvor alle ingredienser blot skulle i røreskålen og så røres, hæve og så æltes og formes til sidst. Det lød lidt spændende, så det projekt er sat i gang.Fletbrød

10-12 gr. gær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
30 gr. smør, i mindre stykker
3 dl. vand
125 gr. grahamsmel
300 gr. hvedemel + lidt til æltning

1 dl. solsikkekerner

Alt - undtagen solsikkekerner - kommes i røremaskinens skål. Den sættes i gang, først på lav hastighed og senere op på mellemhastighed, og står så og rører lystigt i 5 minutter. Min dej var nu flot og sammenhængende, men for klistret til at have fingrene i.
Sæt dejen til hævning.

Efter ca. 2 timer ser dejen sådan ud - blød og lækker :-) Kom solsikkekernerne i skålen og ælt dem - nu med håndkraft - ind i dejen, tilsæt lidt mere mel og ælt færdig på bordet. Del dejen i tre stykker og tril dem til tynde stænger og flet dem sammen til et brød.


Efterhæver ca. ½ time, mens ovnen varmer op. Den skal sættes på 250 grader. Når ovnen er varm og brødet sættes ind, sænkes temperatruen til 225 grader. Bag brødet ca. 15 - 20 minutter. Og køler af på en rist.


Det er et ret lækkert brød og hævede fint. Og hvor jeg kun skulle have hænderne i dejen en gang - det fungerede godt.

Så nu er der nybagt brød til frokost - på en blæsende og våd juni dag.

Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar