Annonce

onsdag den 25. juni 2014

Forskellen på fromage og mousse ?

Det spørgsmål stillede jeg mig selv for nylig. For jeg syntes, jeg mødte begge betegnelser lidt i flæng, og kunne ikke helt gennemskue, hvad præcis forskellen var.

Og så er Internettet jo en god ting :-)

Jeg fandt på Arlas hjemmeside en forklaring, som jeg synes giver god mening og som er til at huske og kunne bruge. Derfor vil jeg holde mig til den. Selv om det ikke er sikkert, at det er sådan forskellen defineres alle vegne.

Fromage er lavet af både æg, sukker og flødeskum.
Mens mousse er lavet af flødeskum og sukker

Et eksempel på fromage og mousse kunne være følgende.

Citronfromage - her i en helt gammel og klassisk version :-)


Citronfromage (1-2 pers.)

1 blad husblas
1 æg, fra en nysgerrig høne, delt i blomme og hvide
25 gr. sukker
½ tsk. revet citronskal
½ citron - saften af den
3/4 dl. piskefløde

Udblød husblas i koldt vand et kvarter. Pisk æggehviden stiv, pisk fløden til blødt flødeskum og pisk til sidst æg, citronskal og sukker godt sammen. Vrid husblassen let og smelt den i mikroovn med det vand, der følger med (det tager få sekunder). Kom citronsaften ved og rør rundt - det tilsættees æggesnapsen og der piskes godt. Vend så den stiftpiskede hvide i og vend til sidst flødeskummet i.
Kom desserten i en skål eller portionsanret og stil i køleskab et par timer.
Pynt eventuelt med hakkede pistaciekerner, chokolade eller en top flødeskum.


 Jordbær-rabarbermousse som brugt i kagen her


Uden at ville gøre mig klog på noget, jeg ikke ved så meget om - så tror jeg, at mousse bruges mest som fyld i lagkager og lignende. Hvorimod fromage i min erindring mest var en dessert. Og faktisk en udmærket dessert :-)

Og lige et glimt fra haven - det er fortsat ret fint at holde ferie på terrassen :-)

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar