Annonce

onsdag den 30. juli 2014

Harvest kager

Hvorfor kagerne hedder sådan - ellere rettere Harvest Festival - kan jeg ikke gennemskue :-)

Men sådan hedder de i Emmerys bagebog "Den økologiske bager". Det er en spændende bog, men også ret idealistisk. Og økologisk bager - sådan en er jeg slet ikke. Men jeg køber økologisk, hvis prisen lige er den rette, eller historien om produktet er tilpas interessant.


Tilbage til kagerne her - de er fyldt med krydderier, nødder og tørret frugt - lige en småkage efter mit hoved. Og bliver altså igen i følge bogen serveret til høstfester. Det kan jo være jeg skal prøve det, når der om kort tid igen skal holdes høstgudstjeneste i kirken.

Nødderne er nogle af de sidste fra min søster. De er nu alle blevet knækket og ristet i ovnen, parat til at blive spist som de er, eller komme i noget brød eller en kage.


Harvest kager (ca. 14-15 stk.)

60 gr. brun farin
50 gr. rørsukker
15 gr. honning
75 gr. smør
1 æg fra en hyggelig høne
90 gr. hvedemel
80 gr. havregryn
lidt fint salt
1/4 tsk. bagepulver
½ tsk. ingefær
½ tsk. kanel
75 gr. rosiner
60 gr. tørrede abrikoser, i mindre stykker
25 gr. hasselnødder, hakkede

Pisk farin, sukker, honning og smør godt sammen. Tilsæt ægget. Bland alle de tørre ingredienser - undtaget fyldet - og rør det i dejen. Til sidst kommes fyldet i og fordeles godt.
Dejen sættes i små klatter - med en ske - på en plade med bagepapir. Forsøg at få rosinerne gemt af dej - ellers bliver de branket, når de bages. Kagerne bages ved 170 grader ca. 15 minutter.
Tages af pladen og afkøler på en rist.


De smager ret godt :-) Det er bløde, og der er noget at tygge på. Mine er blevet som en mellemting mellem en cookie og en lille kage - for de er ikke sprøde.
Måske jeg skal forbi Emmerys i Århus ved lejlighed og se, hvordan deres udgave smager :-)

God onsdag.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar