Annonce

lørdag den 2. august 2014

Lemoncurd

Jeg tror aldrig, jeg har smagt lemoncurd før.

Men med økologiske citroner i køleskabet var der basis for at prøve at lave det. Inspirationen kom af at jeg igen havde bladret i en kogebog, og der set en lækker kage, hvor der netop var lemoncurd i som noget af fyldet.

Og med mine nye intentioner (fra hvad vil du virkelig?), så havde jeg besluttet, at der skulle være kirkekaffe efter gudstjenesten i morgen - inden jeg gik på en uges ferie :-) Og til kaffen selvfølgelig lidt hjemmebagt og sødt. Små petit four med hindbær og en tærte med blandt andet lemoncurd. Det kommer der mere om - men i første omgang bliver det:


Lemoncurd

1 æg fra en frimodig høne
1 økologisk citron, revet skal og saft
60 gr. rørsukker
30 gr. smør, i tern

Bland det hele i en gryde og sæt det over middelvarme og pisk hele tiden, indtil massen bliver cremet og lækker tyk. Den må dog ikke koge, så vil det skille.
Kom massen i et helt rent glas og sæt i køleskab.
Der lyser det op og ser indbydende ud :-)


Som det også gør på dagens morgenmad.  Ribssiruppen fungerer i øvrigt stadig rigtig godt :-)

Ordet curd er engelsk og betyder egentlig ostemasse - men lemoncurd har intet med ost at gøre :-) Så hvordan navn og produkt er blevet koblet sammen står hen i det uvisse. Måske det hænger sammen med konsistensen. For lemoncurd minder lidt - og ikke ret meget - om blød flødeost.
Men uanset hvad - så smager det utrolig godt.

Endnu en varm og solrig dag ligger åben.

Jette

2 kommentarer:

  1. Lemoncurd er superlækkert på ristet brød - rigtig engelsk smag. Måske skulle du invitere vores præst på bagekursus? Nå skidt - bare han holder nogle gode prædikener, og det gør han, så kan menighedsrådet og andre venlige sjæle lave kirkekaffen :-)

    SvarSlet
  2. Det lyder som en rigtig god fordeling :-) og rart, når man kan hjælpes ad med opgaverne. Mange hilsner Jette

    SvarSlet