Annonce

tirsdag den 2. september 2014

Møllehjulsbrød med rosiner

Oven på en weekend, der bare er gået lidt slag i slag - og med et par feriedage lige om hjørnet - er det rart bare at bage noget helt stille og roligt :-) Et brød af mit lækre Egeskov Mølle mel.

Jeg har været en tur nordpå, og havde noget af rouladen med, og den faldt i god jord. Der var noget trygt og genkendeligt over den. Og så smagte den også bare fint :-)

Feriedagene, jeg lige nævnte, kommer der lidt mere om i morgen - forventingen er helt i top. Så de næste par dage går med lige at blive klar og passe ens arbejde - så bagning bliver der desværre ikke så meget af.

Møllehjulsbrød med rosiner

1½ dl. surmælksprodukt ( tykmælk o. lign)
½ dl vand
1 spsk. honning
1 lille tsk. salt
15 gr. gær
1 spsk. olie
1 æg, fra en glad høne
25 gr. rosiner (kan udelades)
150 gr. Egeskov Mølle mel ( eller andet fuldkornsmel)
ca. 150 gr. almindeligt hvedemel

Rør gæren ud i væsken og tilsæt det øvrige - men hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen sammen til den er fin og blød - sættes til hævning ca. 2 timer.
Ælt dejen godt igennem og form den til en krans, et hjul. Læg den på en bageplade med papir og tryk hjulet lidt fladt. Rids det i felter, pensl med vand og drys evt. med forskellige frø.
Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bages ca. 20 minutter - og kommer ud af ovnen og ser helt anderledes ud :-)

Forstået på den måde, at brødet hæver fint op og sammen, så det er umuligt at se, at det nogensinde har været formet som et hjul med et hul i midten :-)
Så øv, at jeg ikke fik taget et billede, før jeg satte det i ovnen.
Men man må vist bare lære af sine fejl og så i øvrigt huske på, at brød er noget levende og til tider ret så selvrådende!


Men sikke en skøn dag - med septembers blå himmel og solen, der varmer helt vidunderligt.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar