Annonce

tirsdag den 11. november 2014

Lækre marengs med mandler og chokolade

En del af weekenden blev tilbragt i Nordjylland sammen med min gamle Far. Og hvor det er dejligt at opleve, at han klarer sig - med hjælp fra gode hjemmehjælpere. De kigger lige inden for - og minder ham blandt andet om, at han skal huske at få spist :-) Det er nok den største udfordring - at sidde og spise alene. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at han nyder, når vi sidder flere omkring bordet.

Inden vi tog derop, havde jeg et par æggehvider stående i køleskabet, som gerne måtte bruges i noget lækkert. Valget faldt på marengs med mandler og chokolade. Og de blev fine og luftige.
Og som min far sagde, da han fik en til kaffen - det er nogle store kager, men det er godt nok meget luft ! Der er ikke meget brød i sådan en marengs. Men sammen med en kop kaffe, så gør de sig godt.


Marengs kager (10 stk.)

2 æggehvider, fra glade høns
½ tsk. eddike
100 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
25 gr. smuttede, hakkede mandler
50 gr. chokolade, hakket

Pisk æggehvider stive, kom eddiken i og pisk igen. Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk ca. 3 minutter til en lækker og sej marengs. Vend fyldet i. Sæt marengsen i toppe med en ske på en plade med bagepapir. De bliver uens og rustikke - men charmerende.
Bages ved 100 grader i ca. 1½ time, sluk ovnen og lad kagerne tørre videre med ovndøren på klem.


God tirsdag, med skønt november vejr.

Jette

4 kommentarer:

 1. Mums - sådan nogle marengs er lækre. Godt, at man en gang imellem har brug for æggeblommer uden hvide, så man kan 'undgå madspild' ved at lave marengs :-)

  SvarSlet
 2. :-) Og de var forbavsende gode, selv om det er meget sødt, men mandler og chokolade gav det lige lidt modstand.

  SvarSlet
 3. Uhmmm.....marengskager er noget af det bedste der findes :-)
  Dejligt at høre din far klarer sig godt og kun med lidt hjælp fra nogen af mine kollegaer ;-) Ingen tvivl om at det er svært at indtage sine måltider helt alene og så er det jo bare dejligt når der kommer besøg og de så ovenikøbet har lækre marengser med :-)

  SvarSlet
 4. Tak Jane. Og det betyder meget for os, at vi ved nogen kommer forbi, når vi nu selv bor så langt væk, som vi gør. Men det fungerer - så du kan godt være stolt på dine kollegaers vegne :-)

  SvarSlet