Annonce

fredag den 19. december 2014

Jule-marmorkage

I sidste weekend var vi på familiebesøg, og fik der serveret en lækker kage, som i udseende mindede lidt om en marmorkage. En lækker chokoladekage, med et indre af lys kage, og så var den overtrukket med chokoladeglasur.

Jeg har eksperimenteret lidt - og fået bagt en kage, der smager ganske godt - men er et godt stykke fra den, vi fik i Vestjylland :-)

Men her er opskriften på en juleinspireret marmorkage.


Jule-marmorkage

135 gr. smør/margarine - jeg brugte halv af hver
150 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg, fra lystige høns
3/4 dl. mælk/fløde
175 gr. mel
1 tsk. bagepulver

2 spsk. kakao
75 gr. mørk chokolade, grofthakket
50 gr. marcipan, revet
1-2 spsk. syltede kirsebær

Pisk smør, sukker og vaniljesukker grundigt. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk godt efter hvert æg. Kom mælken i og rør rundt. Sigt mel og bagepulver og vend det forsigtigt, men grundigt ind i dejen. Tag 2/3 af dejen og kom i en skål og rør det med kakao og chokolade.
Den sidste 1/3 røres sammen med den revne marcipan.
Beklæd en sandkageform med bagepapir. Fordel chokoladedejen i bunden, og lav en fordybning i midten. Drys med de syltede kirsebær og fordel den lyse dej oven på - i fordybningen.
Bages ca. 50 minutter ved 175 grader.


Sammen med en kop kaffe, og roen, som jeg stadig glæder mig til helt at finde, så smager den godt.

Det har været og er stadig en travl december, så jeg glæder mig til min bedste dag på året: 1. juledag! Det er den mest fredfyldte og velsigende dag jeg kender.

En mild december dag venter.

Jette

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig med dig om 1. juledag. Og kagen ser lækker ud. Altid godt med lidt snask i midten :-)

    SvarSlet
  2. :-) Og så blev jeg lige mindet om gløgg, da jeg læste dit indlæg i dag. Det kan vist være på sin plads med sådan et glas i aften :-)
    god weekend.

    SvarSlet