Annonce

onsdag den 4. marts 2015

Alternativ brug af gløgg fyld

På en af hylderne i mit lidt overfyldte skab står et glas med gløgg fyld - rosiner og mandelsplitter. Men her i begyndelsen af marts ved jeg godt, at det ikke er gløgg, jeg længes mest efter - så en alternativ måde at bruge det på vil være velkommen. Derfor blev der her til morgen bagt lækre grahamsboller med en god del af gløgg flydet i.

Jeg holder meget af brød, og især brød med fyld i - alt fra kerner til frø og nødder og tørrede frugter og bær. Desværre er jeg den eneste i huset, der synes, det er en så fantastisk ide, så det er en balancegang, når der skal vælges opskrift.

I dag blev det min vilje der blev fulgt :-)




Grahamsboller med gløgg fyld (8 stk.)

2 dl. mælk
½ dl. creme fraiche (eller andet surmælksprodukt)
15 gr. gær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 æg, fra en morgenfrisk høne
1 spsk. olie
50 gr. grahamsmel
50 gr. gløgg fyld
ca. 350 gr. mel

Opløs gæren i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til en fin dej. Hold lidt af hvedemelet tilbage, og se, hvor meget dejen kan optage.
Stil dejen til hævning lunt et par timer.
Ælt dejen igennem og del den i stykker, der trilles og formes efter behag. Mine blev i dag til små knuder, hvor rosinerne var godt gemt af vejen. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bages ca. 18-20 minutter. Og køler af på en rist.


En god bolle, her ved siden af computeren og til at give energi til dagens arbejde.
På en kold forårsdag

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar