Annonce

torsdag den 9. april 2015

Brunsviger - til min fødselsdag

Det kan måske lyde lidt selvoptaget - men jeg har altså fødseldag i dag. Og får gæster og har tænkt at servere brunsviger, og glæder mig til begge dele :-)

Jeg synes ofte, at en købt brunsviger er ved at sejle væk i fyld - det synes jeg er i overkanten. Så opgaven har været at få lavet en, hvor der er den balance mellem brød og fyld, som jeg synes skal være.
Det kommer der et bud på her :-)




Brunsviger

1 æg, fra en skøn høne
2 dl. mælk/fløde
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
15 gr. gær
50 gr. smør, blødt
50 gr. grahamsmel (!)
ca. 250 gr. mel

Fyld
75 gr. smør
75 gr. mørk farin
2 spsk. sirup

Rør gæren ud i vand, tilsæt æg, salt, sukker og grahamsmel. Rør godt rundt. Kom det bløde smør i dejen sammen med så meget hvedemel, at den lige akkurat kan røres ved - uden at være helt klistret. Fordel dejen i en lille smurt bradepande (ca. 22 x 28 cm)og sæt den til hævning et par timer.
Til fyldet kommes det hele i en gryde, varmes op og piskes godt sammen. Når dejen er hævet laves fordybninger over det hele og fyldet hældes over. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader.
Bages ca. 15 minutter.


Afkøler lidt, men smager aller bedst når den er lun og nybagt :-)

Den blev faktisk ret vellykket - eller også er det bare fordi alting ser lidt bedre ud på ens fødselsdag :-)

God torsdag - jeg håber solen må skinne og bringe lidt varme og lys.

Jette

6 kommentarer:

  1. Åhh.....elsker brunsviger :-D
    Hjertelig tillykke med fødselsdagen.....håber du bliver fejret efter alle kunstens regler :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Jane. Jeg havde en dejlig dag med børn og familie. Hyggeligt og rart :-)

      Slet
  2. Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Håber at du får den skønneste dag. Brunsviger hørte til fødselsdage, da vi havde hjemmeboende børn. Nu er det alt for sjældent, jeg bager den kage.
    Og i Nordjylland skal den serveres med flødeskum ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Lene. Det var en rigtig fin dag :-) Og ja, nu du nævner det, så kan jeg godt huske noget med det flødeskum. Men det havde jeg altså helt glemt ...

      Slet
  3. Tillykke med dagen, håber den bliver fantastisk

    Og brunsviger...uhhhmmmm, det skal jeg vist osse snart lave igen. Men jeg er en af dem der ikke kan få nok snask på :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej. Og tak for hilsnen, det er altid rart at blive lykønsket på ens fødselsdag :-) og jeg tror der er mange, der er enige med dig angående brunsviger og fyld :-)

      Slet