Annonce

mandag den 20. april 2015

Lagkagebunde med marcipan og nødder

Jeg så - som rigtig mange andre - fjernsyn, da dronningen fejrede fødselsdag. Og nød de mange flotte kjoler og store øjeblikke.
Jeg så langt fra det hele, men faldt dog over fødselsdagskagen som Konditorlauget havde komponeret. Og velvilligt lagt opskriften på ud på nettet.

Men det var godt nok en lang opskrift :-) Så i mit forsøg på at lave en kage, der minder om, har jeg delt opskriften lidt op, forenklet lidt  - og halveret størrelsen. Så her kommer opskriften på lagkagebunden - bagt i budgetbagerens køkken :-)
Lagkagebunde med marcipan og nødder

1 æg, fra en trofast høne (delt i hvide og blomme)
25 gr. farin
40 gr. sirup
½ tsk. vaniljesukker
20 gr. sukker
75 gr. marcipan
50 gr. olie
50 gr. mel
1/4 tsk. bagepulver
et nip salt
50 gr. blandede nødder

Pisk æggehviden stiv og tilsæt dernæst de 20 gr. sukker og pisk til en lækker marengs. I en anden skål piskes æggeblomme, farin, sirup, vaniljesukker og salt til en fin æggesnaps. Marcipanen rives groft og piskes i og til sidst piskes også olien i. Sigt mel og bagepulver og vend det i æggemassen sammen med de grofthakkede nødder. På det tidspunkt er dejen lidt fast - men så vendes æggehviden (marengsen) i og dejen bliver fin og lind. Kom dejen i en smurt springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag kagen ved 180 gr. ca. 20 - 25 minutter.
Køler af i formen.

Og den er nu klar til at blive delt og lagt sammen med det lækre fyld. Så fortsættelse følger.


Det er et af de lidt mere "kedelige" indlæg, men jeg tænker at netop denne nøddebund kan bruges i flere sammenhænge.
Præcis den her bagte bund skal blandt andet fyldes med disse langtidsbagte rabarber og en chokoladecreme. Det glæder jeg mig til at servere og smage :-) Og håber, at menighedsrådet igen er med på at smage en ny kage.

God og smuk mandag.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar