Annonce

tirsdag den 19. maj 2015

Reserve cookies med nødder og chokolade

Tænk hvis der ikke var kor kage :-)
Sådan tænkte jeg i går, for da jeg gik hjem sidste mandag, havde ingen skrevet sig på til i aftes. Og eftersom jeg godt kan li' at bage og fordi cookies altid finder afsætning, så blev der bagt reserve cookies :-)
Heldigvis havde et andet kormedlem kage med, så øveaftenen var helt som den skulle være, alt var på plads. Det var også lidt vigtigt, for i aften er det, at vi skal holde vores årlige forårskoncert. Men lidt mere om det i morgen.

Men i eftermiddag er der endnu et møde, så der er det godt at have en fyldt kagedåse med :-)

Inspirationen er fra bogen: "Grigos hjemmebag." Og så ændret lidt og tilsat lidt grahamsmel. Det grove mel er vist mest for syns skyld, men lidt har vel også ret :-) Og kagerne smager fint.




Cookies med nødder og chokolade (ca. 20 mindre)

1 æg, fra en dejlig høne
50 gr. grahamsmel
200 gr mel
1 tsk bagepulver
100 gr. farin
100 gr. sukker
175 gr. smør/margarine
1 spsk. kakao
100 gr. blandede nødder, grofthakkede
50 gr. mørk chokolade, grofthakket
50 gr. hvid chokolade, grofthakket
1/4 tsk. fint salt

Samles som en mørdej: smuldr smørret i melet og tilsæt de øvrige ingredienser - undtaget ægget - og bland det grundigt, saml til sidst dejen med ægget.
Del dejen i ca. 20 stykker, tril til små kugler, som sættes på plade med bagepapir på og trykkes let flade.
Bages ved 180 grader ca. 15 minutter.


Og du har de lækreste små cookies :-) Lille og lille - en kage vejer ca. 35-40 gr., det er en okay kampvægt for en småkage.

God tirsdag.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar