Annonce

lørdag den 22. august 2015

Mini toscakage

Karolines køkken har godt nok gjort det godt :-) Deres bøger er blevet nærlæst, meget er prøvet og nogle af opskrifterne er blevet sikre klassikkere! Inspirationen til mini toscakagen er fra en af de allerførste bøger fra Karolines Køkken.
Og det er en lille kage, jeg har bagt her - lige i rette størrelse til min far og jeg :-)

Jeg er rigtig glad for min lille springform - selv om den ser lidt dukkeagtig ud i størrelse. Den er vist beregnet til øverste kage i en bryllupskage. Sådan en har jeg endnu til gode at lave, så indtil da bruges formen flittigt til andre kager :-)


Mini toscakage 



1 æg fra en hyggelig høne
60 gr. sukker
40 gr. smør, smeltet
½ citron - saft og revet skal
1 spsk. fløde
50 gr. mel
1/3 tsk. bagepulver

Pisk sukker og æg let og luftigt. Pisk det smeltede smør i. Tilsæt dernæst citronskal, saft og fløde. Sigt mel og bagepulver og vend det rundt til alt er godt blandet. Kom dejen i en smurt lille springform (14 cm i diameter). Bag kagen ca. 20 minutter ved 160 grader.
Imens tilberedes:

Nøddefyld

25 gr. blandede nødder (mandler, macadaimia eller andre)
25 gr. smør
25 gr. sukker
1 tsk. fløde
½ spsk. mel

Hak nødderne groft og kom dem og de øvrige ingredienser i en gryde og giv det et hurtigt opkog.
Når kagen er forbagt, kommes fyldet over og kagen bager videre ca. 15 minutter - til let gylden.


En skøn kage, blød, fugtig og lækker.

Og så god weekend - sikke et fantastisk vejr, dagen har budt på.

Jette

4 kommentarer:

  1. Bøgerne fra Karolines Køkken er fyldt med masser af god inspiration og er noget, jeg er vokset op med i min mors køkken. Der er mange klassikere derfra, jeg har spist som barn, og vi har også selv samlingen stående mellem kogebøgerne herhjemme. Der er noget særligt ved at sidde og bladre i en kogebog, det foretrækker jeg, men det er nu også rart, at opskrifterne ligger online nu, så man kan slå en bestemt opskrift op, hvis man lige hurtigt står og skal se et eller andet omkring den.

    Din kage ser rigtig lækker ud. Har selv mange miniforme, hvilket kan være praktisk, når der kun er én i huset, der rigtigt tåler at spise kage (kæresten). Så kan jeg bage lidt mindre kager ind imellem, og så er de jo også lidt nuttede, minikagerne :)

    SvarSlet
  2. Hej Christina. Jeg har det som dig, nettet er fantastisk, men der er noget særligt ved at sidde med bøgerne i hænderne. Og det er ret praktisk med små forme, når der lige skal prøves en opskrift af :-)

    SvarSlet
  3. Jeg er også vokset op med Karolinebøgerne - vi er jo ca. samme alder :-) Et af mine hofnumre var altid indbagt mørbrad uden mørbrad - bare dejen og farsen, for mørbrad var dyrt, og det er farsen, der smager bedst :-) Toscakage har jeg spist mange af, da jeg var barn og får helt lyst til at bage en igen. Den lille størrelse er nok mest fornuftig, hvis man da skal kunne passe sin hud bagefter. Mandagshilsener fra det dyngvåde Jylland

    SvarSlet
  4. Hej Karen. Tak for tippet med mørbrad uden mørbrad - det skal prøves. For jeg har det som dig, at mørbraden i den sammenhæng ikke er noget særligt.
    Og regnvejret - det er ikke nået til Fyn endnu :-) Og det gør ikke noget ...

    SvarSlet