Annonce

onsdag den 12. august 2015

Noget om salmer ...

I aften skal jeg ud og sige "noget om salmer..." Et emne, jeg gerne taler om, og jeg nyder at synge salmerne sammen med andre.

"Noget om salmer ... " er en dejlig løs titel - og derfor er kriteriet for valg af salmer også blevet meget subjektivt. Det er primært salmer, jeg godt kan li' :-)


Mange tænker nok salmer som gamle, men faktisk er der i Danmark to digtere som er fuldtidsansat til at skrive nye salmer. Et vigtigt og fint arbejde. Og hvor det er spændende at læse deres ord og deres tekster, for det giver næsten sig selv, at det er ret nutidigt. Men det store spørgsmål er, om det så er blevet mere forståeligt?
Det synes jeg faktisk ikke altid, at det er. Men det giver nye billeder, nye ord, som man kan tænke over, gemme og grunde over - og det er egentlig meget velgørende.

"Kærligheden fletter stige
ud i hans galakserige
livets skat er lys i nat." (Simon Grotrian, 2006: Herren svinger tryllestaven)

Det er et par linjer fra en af de nye salmer. Uden helt at kunne forklare dem, synes jeg bare godt om dem. "Kærligheden fletter stige ud i hans galakse rige" – som en anden Jakobsstige går Guds kærlighed fra himmel til jord, fletter sig ind i vore liv og når os, så vi kan være lys og salt i verden.  

Et fint billede - som kan give både trøst og god mening på en helt almindelig onsdag.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar