Annonce

torsdag den 26. november 2015

Årets første brunkager :-)

Lige om lidt er det første søndag i advent - jeg har fået købt de fire lilla (!) lys, men det er også nærmest det. Men jeg regner med, at der står en dekoration på bordet på søndag. Men nok ikke en krans, selv om Karen argumenterede overbevisende for en sådan :-) Mine evner er bare mere beskedne i den sammenhæng.

Med til første søndag i advent hører også brunkager. Krydrede, sprøde og med mandler. Kager, som spreder den skønneste duft i huset, når de bliver bagt. Opskriften minder meget om denne, men pistaciekernerne var blevet spist, så derfor ingen fine grønne  stykker.


Brunkager (ca. 60)

100 gr. smør
100 gr. farin
50 gr. lys sirup
200 gr. mel
2½ tsk. brunkagekrydderi
25 gr. syltet appelsinskal
50 gr. smuttede hele mandler
2 tsk. koldt vand
½ tsk. potaske

Kom smør, farin og sirup i en gryde, smelt det ved svag varme og lad det næsten på kogepunktet. Tages af varmen og potaske udrørt i vand tilsættes. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem derefter i den lune smør/sukker masse.
Form dejen til en pølse, rul den ind i bagepapir og afkøl helt. Skæres i tynde skiver - mine blev for tykke - sættes på plader med bagepapir og bages ved 180 grader ca. 8-9 minutter. Brændte mandler er ikke nogen succes lige i denne forbindelse :-) så endelig ikke for lang bagetid.


Kagerne smager fint - krydringen kunne godt have været lidt kraftigere. Men det er første gang jeg prøver et færdigt brunkagekrydderi - men det var da let, bare at kunne åbne en pose i stedet for at skulle have fat i alle krydderidåserne. Selv om der nu også er noget hyggeligt ved at gense alle de forskelige dåser og dufte.

God og frostklar torsdag.

Jette

3 kommentarer:

  1. Jeg er også fan af brunkagekrydderiet. Til brunkager bruger jeg et brev til 500 g mel. Jeg bruger det også til honningkager (dog lidt mindre mængde), for på den måde får de den helt rigtige smag :)

    SvarSlet
  2. Hej Christina. Tak for tips - når det er første gang man bruger noget, så kan det være fint at få et godt råd :-) God fornøjelse med julebagerierne, jeg tænker du har nogen i tankerne :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Ja, jeg har bagt pebernødder endnu i år, men da stressen igen er slået igennem, ved jeg ikke, om jeg får bagt flere julekager. Overvejer dog honningkagehjerterne, da Christian har nævnt, at dem må jeg gerne bage i år. Så hvis jeg skal bage mere, bliver det nok dem :)

      Slet