Annonce

fredag den 22. januar 2016

Farverig lagkage

Menighedsrådet holdt møde i aftes. Og ordningen med, at jeg bager til mødet, er fortsat her i 2016. Det har jeg det fint med, og det lader til at medlemmerne også er tilfredse med ordningen :-)

I går blev det de sunde chiaboller - dog bagt som brød - der blev serveret. Og så en ret lækker og farverig lagkage.
Jeg havde satset på, der var så meget tilbage, at jeg kunne få et billede af indersiden af kagen - men da først menighedsrådet havde fået, og dernæst Mette og Peter havde været der. Ja så var fadet tomt. Jeg vælger at tolke det som tegn på en velsmagende kage :-)


Farverig lagkage (6-7 pers)

Bund

2 æg, fra skønne høns
1 tsk. vaniljesukker
100 gr. sukker
lidt revet citronskal
50 gr. smeltet smør
20 gr. mandelmel
80 gr. mel
½ tsk. bagepulver

Pisk æg og de to slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt det smeltede, let afkølede smør og pisk igen. Vend de øvrige ingredienser i - mel og bagepulver må gerne sigtes i. Mandelmel kan erstattes af hvedemel. Dejen kommes i en smurt springform (diameter 18 cm.) og bager ca. 25 ved 175 grader. Afkøler i formen.

½ portion jordbær/hindbærmousse

Vaniljecreme

1 æg, fra en solid høne
30 gr. sukker
½ vaniljestang
1½ dl. mælk
1 spsk. maizena
½ dl. piskefløde
1 blad husblas

Sæt et blad husblas i blød i koldt vand, ca. et kvarter. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker og den tomme stang i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser - undtaget husblas og piskefløde. Bring cremen i kog og lad den koge ganske kort, vrid husblas fri for vand og kom det i den varme creme, hvor det smelter. Kom cremen i en skål, læg film på toppen for at undgå kondens og sæt cremen på køl. Lige inden den skal bruges piskes fløden til let skum, som vendes i cremen. Husk at fiske den tomme vaniljestang op :-)

Overtræksmarcipan af 150 gr. marcipan

Chokoladeganache

50 gr. mørk chokolade
½ dl piskefløde

Hak chokoladen ret fint. Varm piskefløden til kogepunktet - gøres let i mikroovnen. Hæld fløden over chokoladen og rør til en smuk og blank blanding. Sættes på køl til den skal bruges.

Samling af kagen:
Del bunden i 3 dele. Når jeg samler kagen, vender jeg den på hovedet, så det øverste lag kommer i bunden. Placer bunden på serveringsfadet og sæt kageplast omkring. Fordel vaniljecremen på bunden. Læg næste bund på, fordel moussen og slut med den sidste bund - med bunden op ad. Sættes på køl en times tid, og gerne længere.


Fjern kageplast. Lun ganachen ganske lidt i mikroovnen og fordel den på den afkølede kage. Øvelsen går ud på at få et så fint og jævnt lag, som muligt.
Overtræksmarcipanen rulles ud i et langt bånd i kagens højde. (Længden er: diameter x 3,21) Placer båndet rundt om kagen. og slut med at pynte med marcipanblomster, hindbærstøv, eller hvad du nu synes :-)



På en vinterdag lyste kagen lidt op :-)

Rigtig god weekend.

Jette

3 kommentarer:

  1. Den ser skøn ud, din kage :) Det er da også en god deal, de har i menighedsrådet, sådan at få lækker, hjemmebagt kage fra dig. Jeg er også selv i gang i køkkenet i dag, hvor jeg bager kanelsnegle med marcipan, fordi Christian har en seriøs afhængighed af dem og tog den andensidste i fryseren i går (oh ve og skræk! :D ). Så lageret trænger til at blive fyldt op igen. Er sikker på, at det er velkomment som afslutning på en intens uge på arbejdet :)

    SvarSlet
  2. Hvor lyder det hyggeligt, sådan at blive forkælet med lækre snegle efter en arbejdsuge. Ligger opskriften på din blog?
    Er din mand i øvrigt blevet glad for sit jobskifte?
    God weekend :-)

    SvarSlet
  3. Ja, den ligger derinde :) Han blev også rigtig glad. Sagde, at så havde al snakken om og rosen til dem den sidste tid virket :D Jeg havde egentlig tænkt på at ville bage fastelavnsboller, men nu virkede det her lidt mere nødvendigt ;) Så de andre må vente.
    Det er en stor omvæltning for ham, fordi han skal læres op i både firmaets politik og i det arbejde, han med tiden skal kunne udføre, og der går længe, før han rent faktisk skal lave det arbejde, han er ansat til. Så endnu er det svært at sige, hvad han vil sige til det i det lange løb. Men det er da spændende og nyt. Og det lyder til, at kollegaerne er flinke, så det er jo en god start :)
    Tak i lige måde :)

    SvarSlet