Annonce

tirsdag den 16. februar 2016

Konfirmandkage

På en smuk morgen, klar himmel og græs der knaser, når det betrædes. Hønsenes vand er frosset til is, og tøjet på tørresnorren er stivnet i fine former :-)
Det er vinterferie for mange - ikke her - men konfirmanderne er her ikke, så der er stille denne morgen.
Sidste uge fik de kage :-) det antyder overskriften.
Men det kunne nu have været kage til enhver anden anledning. Nu blev det bare konfirmanderne :-) som en lille hilsen inden de gik på vinterferie.
En helt almindelig bradepandekage, med lidt revet marcipan og appelsinsaft i - begge dele var noget, der skulle bruges nu! Men i en kage fungerer det fint, selv om marcipanen er blevet en anelse tør og appelsinen er lidt runken - og konfirmanderne vil bare gerne have kage :-)


Bradepandekage med marcipan og appelsin (ca. 15 stk.)

150 gr. smør/margarine
150 gr. sukker
3 æg, fra skønne høns
250 gr. mel
1 tsk. bagepulver
1 dl. appelsinsaft
75 gr. revet marcipan

Rør smør og sukker grundigt sammen og tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Vend de øvrige ingredienser i og rør godt rundt, så det hele blandes. Dejen kommes i en form (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og bager ca. 45 minutter ved 175 grader.
Afkøler i formen og kan eventuelt pyntes med lidt smeltet chokolade.


Skæres i passende stykker - og så er der kage :-)

En enkel og hurtig kage - somme tider er det godt at have den slags opskrifter på lager.

Ønsker dig en skøn vinterdag.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar