Annonce

torsdag den 3. marts 2016

Ananaskage

Generalforsamling - alene ordet har en lidt søvnig klang :-)
I hvert fald ikke altid lige interessant, men dog en nødvendighed for at det frivillige arbejde overhovedet kan fungere. Så her i foråret er der nogen stykker, som jeg deltager i. Den ene var i aftes. FDF i Gamborg.
Jeg havde lovet at bage kage - det blev til denne ananaskage. Fordi der var en dåse ananas, der var åbnet og skulle bruges :-) Inspirationen fandt jeg her.


Ananaskage med chokoladeganache (10-12 stk)



ca. 300 gr. drænet ananas
2 æg, fra søde høns
250 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ dl. olie
50 gr. kokos
1 tsk. ingefær
1 tsk. bagepulver
200 gr. mel

Kom ananas i foodprocessor og findel dem - til en pure. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen, tilsæt olie og pisk grundigt. Tilsæt ananas og kokosmel og rør rundt. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen, sammen med ingefær. Dejen kommes i en lille bradepande (21 x 21 cm) beklædt med bagepapir. Bages ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Afkøler i formen.

Chokoladeganache

50 gr. mørk chokolade
3 spsk. piskefløde

Hak chokoladen ret fint og kom det i en skål. Varm fløden til næsten kogende og hæld det over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet. Måske skal mikroovnen til hjælp for at få det helt ensartet :-)
Tag kagen ud af formen og hæld den lune ganache over, så den fordeler sig som den vil.


Drys eventuelt lidt kokos på toppen.
En fin lille bradepandekage, som smager godt, er let at skære ud og smager ganske godt dagen efter :-)

God torsdag.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar