Annonce

onsdag den 8. juni 2016

Bornholmsk inspireret tærte

Bornholm har virkelig mange skønne lækkerier, små butikker og niche produktion af alt fra bløde karameller til brød og røget salt.
På studieturen fandt jeg et madmagsin med omtale af mange forskellige produkter, og så var der en enkelt opskrift.
Den er her blevet lidt formindsket og tilpasset mit køkkens formåen :-)


Tærte med tørret frugt

Mørdej:

75 gr. mel
25 gr. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
45 gr. smør
evt. ½ spsk. surmælksprodukt

Det hele samles til en fin og lækker mørdej, der lægges på køl mindst en time.

ca 50 gr. dadler
2 spsk. dessertvin (æblevin, portvin og lign.)

Sæt dadlerne i blød i vinen, indtil de skal bruges - altså gerne et par timer :-)

Mandelmasse:

20 gr. mandelmel
1 æg
35 gr. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
20 gr. smeltet smør.

Det hele røres sammen og fordeles i tærteformen (15 cm i diameter), der forinden er blevet foret med mørdejen. Fordel de let udblødte dadler i massen og bag kagen 15 - 20 minutter ved 200 gr.


Klar til at blive serveret, når den er afkølet. Kan spises som den er, eller der kan serveres lidt creme fraiche til.

På endnu en fin sommerdag.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar