Annonce

onsdag den 22. juni 2016

Lagkage bund i ny springform

Jeg har jo fået købt en ny springform - udvalgt efter diameter :-) Denne har en diameter på 21 cm. Og den størrelse skal bruges som midterste kage i bryllupskagen, så for lige at være sikker på, at mængden af dej passede, så blev der lavet en prøvebagning i går.

Lagkagebunde (21 cm)

4 æg
½ vaniljestang, korn herfra
170 gr. sukker
100 gr. smeltet, let afkølet smør
50 gr. mandelmel
150 gr. mel
1 tsk. bagepulver
evt. lidt revet citronskal

Pisk æg, sukker og vaniljekorn godt sammen og tilsæt den smeltede smør og evt. citronskal. Piskes godt, jo mere, jo luftigere kage :-) Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen, uden at al luften røres ud. Kommes i en springform - sliplet eller smurt - jeg lagde bagepapir i bunden, for at være helt sikker på, at bunden slap.
Bages da. 25 minutter ved 175 grader. Afkøler inden den deles i tre bunde.


En god og tilpas solid lagkagebund - det er nødvendigt, når der skal "bygges" videre på den :-)
Og den smager virkelig godt - dejlig konsistens - så det er bare med at glæde sig til at skulle bygge videre på den.


Det bliver så ikke denne udgave - for se engang


Mens jeg var i haven og ryddede lidt op i den - så fornøjede katten sig med kagen! Det var jeg ikke helt tilfreds med, men den var ret ligeglad :-)

Men det jeg ville finde ud af - om dejens størrelse passede til formen - det fandt jeg ud af. Den var helt perfekt og kagen kan fint deles i tre bunde, som der kan arbejdes videre med. Jeg glæder mig allerede :-)

Men inden da er der også mange andre gøremål, der skal klares - såsom almindeligt arbejde og besøg hos min gamle far. Det sidste sker i weekenden, og det bliver helt fint at se ham igen.

God onsdag - med stille regn.

Jette


2 kommentarer:

  1. Sådan gør vores kat også, hvis den får chancen. Jeg har investeret i et fluenet - sådan en metalkuppel med net i - som vi kalder 'kattens værn' :-) Den kan ikke finde ud af at løfte det op.

    SvarSlet
  2. Det lyder unægtelig som en god idé :-) Og en let måde at slippe for ærgrelser på.

    SvarSlet