Annonce

mandag den 4. juli 2016

Bær puré - fyld til en lækker mousse

Jeg ved godt, at overskriften ikke er så interessant :-) Men når der skal laves bryllupskage med lækkert fyld - så skal der jo noget i fyldet :-) Og hvad der kan laves på forhånd, sparer lidt tid, når selve projekt bryllupskage tager fart.

Så på den her tid, hvor der er modne bær i haven og flere til salg i boder, så er der blevet kogt puré i weekenden. Jeg har besluttet, at min kage skal fyldes med bærmousse - og altså ikke kun en slags bær. Men hvor fællesnævneren netop er "bær": jordbær, solbær og hindbær.
Det har været lidt hyggeligt at gå og plukke bær, som jeg havde et helt bestemt mål med :-)


Bærpuré

500 gr. bær
ca. 100 gr. sukker
evt. en vaniljestang

Flæk vaniljestang og skrab kornene ud - og bland det hele med sukker og bær i en gryde. Her må det gerne stå og trække et par timer. Det dufter så godt :-)


Bringes i kog, og koger ca. 5 minutter ved svag varme og under låg.
Afkøler lidt før det blendes - eller kommes i en foodprosessor. Når puréen er jævn, hældes den i en bøtte og stilles i køleskab, eller kommes i fryseren. Det kom min, og venter nu kun på at dagene går :-)


Men inden den røg i fryseren nåede jeg lige at få lidt til morgenmad :-) Farven er der ikke noget at udsætte på, og frisk i smagen var det også.

Må din dag blive farverig og dejlig.

Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar