Annonce

torsdag den 18. august 2016

Sensommer

Det er sensommer - med dejlige varme dage.
Det bliver somme tider sagt, at kan vi ikke tale om andet - ja så kan vi altid tale om vejret :-) Og sandt nok. Men vi lever også et sted, hvor hver dag har sit eget vejr.
I ugen op til brylluppet ved jeg ikke, hvor mange gange jeg var inde og tjekke vejrudsigten og holdt øje med temperatur, vind og regn. Uden at kunne gøre noget som helst ved det :-) Og ruste mig til, hvis det blev helt galt - hvad det nu ikke blev.

Jeg tænker, at det er virklig dejligt at bo og leve et sted, hvor der er denne variation og til tider uforudsigelighed i vejret. Disse meget forskellige dage og årstider.

I Det gamle Testamente står:

"Så længe jorden står,
skal såtid og høsttid,
kulde og varme,
sommer og vinter,
dag og nat
ikke ophøre." (1. Mosebog 8,22)

Så helt fra begyndelsen af verdens historie har dette med variation i vejrliget været en del af livet. Det har været med til at sætte rammen om tilværelsen. På vores breddegrader oplever vi det i høj grad tidernes skiften, med fire tydelige årstider, med de lyse nætter, og de korte dage. Med den kolde sne og det varme sand.


Her i august begynder himlen at få den helt specielle og klare blå farve. Her fanget i går morges.


Det er også nu at edderkoppens spind bliver meget synlige i buske og på græs. Fyldt med dugdråber, som lyset spiller i.

Og rundt om høres dagen igennem mejetærskeren, der har travlt med at få høstet det modne korn. En helt særlig lyd, og en egen duft - og lidt støv i næsen.

Det er blevet høsttid på landet.

God torsdag.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar