Annonce

fredag den 18. november 2016

Fint brød

Forleden fik mine minikonfirmander til opgave at bage et fint brød - så det vil jeg også forsøge.
Men hvad er et fint brød ?
Det er der vist ikke nogen færdig formel for, men et brød bagt med umage, æltet og formet med omtanke - det tror jeg passer ind i den kategori :-)

Et brød til weekenden kan bestemt godt være dette - enkelt og ligetil, og fint flettet.


Et fint brød

1 dl. ymer
2 dl. vand
15 gr. gær
1 tsk. groft salt
2 tsk. honning
2 spsk. olivenolie
75 gr. groft speltmel
ca. 300 gr. hvedemel

Opløs gæren i den kolde væske, tilsæt øvrige ingredienser og ælt godt igennem. Gem måske lidt hvedemel til senere.
Dejen hæver et par timer, før den æltes igennem igen - og flettes :-) Jeg forsøgte med 5 "snore" Det gik okay, men dej er ikke som almindelig snor, så det kan let gå i stykker undervejs :-) Dejen kan også formes til et helt almindeligt brød.
Efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader og bages ca. 25 minutter. Afkøler på en rist.


Og så er der - som jeg har skrevet før - lækkert nybagt brød. Det er virkelig bare godt :-) Og lige til at hygge med inden døre på en grå og våd november dag.

God weekend.

Jette

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tak :-) somme tider er det lidt sjovt at forme brød lidt anderledes. Håber det går godt hos dig, trods alle genvordighederne. Kh

      Slet
    2. Helt enig :) Tak, Jette, jeg kæmper stadig med det hele, men forhåbentlig når det et tåleligt niveau på et tidspunkt.

      Slet