Annonce

fredag den 16. december 2016

Brunkager - et must

Jeg kan ikke forestille mig julen uden brunkager :-) Jeg synes i det hele taget godt om kager med krydderier, og her passer brunkager og pebernødder perfekt ind. Mine favorit småkager ved juletid.

Derfor er der også blevet lavet anden portion af brunkager. Den første portion forsvandt for hurtigt - der blev spist en del til julefrokosten.


Der er mange variationer af brunkager og i min barndom var det lidt angst provokerende - for da skulle brunkager rulles ud og udstikkes, og dejen ville måske smuldre ... Så det projekt har jeg aldrig givet mig ud i. Det er Blomsterbergs udgave, der bruges og den fungerer :-)

I går hos frisøren blev jeg virkelig overrasket - for sammen med kaffen kom også et par næsten papirtynde brunkager. Og jeg fik at vide, at det var indehaverens mor, der havde bagt kager, som blev serveret sammen med den kop kaffe, man også fik tilbudt. Det synes jeg faktisk var imponerende, og fortæller lidt om, at jul og traditioner, det at gøre noget til glæde for andre - de værdier står stadig stærkt.

Også i går - til julestemning sang vi en ny salme. Den er skrevet sidste år og er med ord fra vores tid. Et forsøg på at gøre julen nærværende hos os. Jeg synes det lykkes ret godt. I hvert fald får vi nye ord og billeder at tænke over og gumle på. Salmen hedder Decembernat og er skrevet af Iben Krogsdal.

I stuer, i kirker, i tanker, i år
ved sygehussenge hvor håbsengle går
skal Guds hånd i nat trække angststikket ud
og røre os stille, for julen er Gud

God advents weekend.

Jette2 kommentarer:

  1. En smuk tekst, den skal jeg vist lige kigge lidt på.
    Sidste år prøvede jeg for første gang med Blomsterbergs brunkager, men jeg havde svært ved at skære dem tyndt nok. Gemalen elskede dem dog, fordi de netop derfor var lidt bløde inde i midten :-)

    SvarSlet
  2. Hej Lene. Salmen er med i det nye tillæg til salmebogen - 100 salmer hedder det. Og ja, det er ikke papirtynde brunkager, men gode er de, synes jeg :-) og når ens mand spiser med velbehag, så er det ikke helt skidt.

    SvarSlet