Annonce

onsdag den 25. januar 2017

Bagte portobello svampe

Bagning - det kan man heldigvis foretage med mange ting - også andet end kager :-)

Jeg prøvede i aftes at lave noget, jeg aldrig før har hverken fået serveret eller selv prøvet at lave. Men som på reklamefotos så indbydende ud. Bagte portobello svampe. Og Netto har i denne uge meget øko grønt på tilbud, så var det med at springe til :-) Her læste jeg lidt mere om selve svampen :-)

Nu lå så en pakke portebello svampe i køleskabet, og ventede på en ny fremtid. Det fik de som nævnt i går, og det blev udemærket. Serveret sammen med et nybagt foccacia brød og noget gravet laks - ja så blev det til et enkelt og - synes jeg - lækkert aftensmåltid. Indtaget sammen med de to yngste børn, som lige er hjemme. Det er ret hyggeligt :-)
Deres begejstring for svampene var dog minimal - de sprang over :-) Men det skal nu ikke afholde dig fra at gøre et forsøg.


Bagte portobello svampe

3 svampe
olie, flagesalt og peber
3-6 skiver gedeost
1 tomat
(1 tsk. tørret basilikum)
lidt mere olie, salt og peber

Bræk roden af svampene og læg dem med bunden op af i et ildfast fad. Dryp lidt olie inden i og drys med salt og peber. Fordel nogle tynde skiver gedeost i hulrummet. Tomaten skæres i små tern og fordeles oven på osten - som så igen krydres med salt, peber og evt. basilikum. Jeg glemte det i farten. Dryp til sidst lidt mere olivenolie over.
Bages ved 200 grader 10 - 15 minutter.


Mine svampe var mega store, jeg tror lidt mindre svampe kunne være lige så interessante. Jeg skal prøve igen - måske med andet fyld. De indbyder i hvert fald til at blive proppet med gode sager :-)

God onsdag.

Jette



Ingen kommentarer:

Send en kommentar