Annonce

tirsdag den 14. februar 2017

Kage til Valentine - eller bare en lækker kage :-)

Jeg fejrer ikke Valentines day. Men jeg kan godt spise en lækker kage :-)
Derfor blev, lidt på forskud, denne lille kage bagt - og nydt i selskab med manden i mit liv. Det var ikke helt dårligt :-)


Mazarinkage med chokoladeganache og marengskys (2 pers. - måske til en mere :-))

50 gr. marcipan
50 gr. smør, blødt
50 gr. sukker
1 æg
½ spsk. likør ( mit var med abrikos - kan udelades)
20 gr. mel

Riv marcipanen groft og pisk det sammen med alle ingredienser undtaget mel. Sigt og vend melet i dejen og fordel den i en lille tærteform (15 cm i diameter)
Bager ca. 20 minutter ved 175 grader. Køler af i formen.


Ganache

50 gr. mørk chokolade
2 spsk. piskefløde

Hak chokoladen ret fint. Bring fløden i kog og hæld den over den hakkede chokolade, rør det sammen til en glat creme. Hældes straks over den kolde kage - og afkøler til chokoladen er stivnet.

Kagen tages ud af formen og pyntes efter behag. Jeg havde nogle små marengstoppe - eller marengskys - og de kom på, sammen med et par marcipanhjerter :-)


Det er en helt enkel kage, men smager ret godt :-) Og sammen med en kop kaffe, varme i stuen og hyggeligt selskab, så kan det kun blive godt.

God tirsdag og god Valentines dag -
Jette


2 kommentarer:

  1. Godt, du ikke kan se, at jeg sidder her og savler - sådan en kage, må jeg bare lave til weekenden :-)

    SvarSlet
  2. Godmorgen Karen. Så håber jeg virkelig kagen falder i din og bondemandens smag :-) Den er i hvert fald super let at lave.

    SvarSlet