Annonce

fredag den 7. april 2017

Smuldreæblekage

Ferien er også blevet brugt på at bage lidt :-) en hurtig smuldreæblekage og en glutenfri mazarinkage med lækker top. Opskrift følger senere - efter min fødselsdag, som venter lige om hjørnet :-)
Æblekagen er til gengæld helt traditionel - og smager bare rigtig godt. Står man en dag og ikke lige ved, hvad man skal bage, så er denne super at vende tilbage til!


Smuldreæblekage (4-5 pers.)

125 gr mel
25 gr. havregryn
60 gr. rørsukker
100 gr. smør

Det hele smuldres sammen til det ligner grov rasp.

Æblefyld

5-6 æbler
4-5 spsk. rørsukker
Evt. lidt rosiner

Æblerne skrælles og skæres i tynde både og kommes i et ildfast fad (ca. 20 x 18 cm.) Drysses med sukker og evt. rosiner. Fordel smuldredejen oven på og bag kagen ca. 45 minutter ved 200 grader.
Til toppen er lys gylden og dufter herligt :-)
Serveres med flødeskum eller creme fraiche, som evt. er smagt til med lidt sukker og vanilje.


Fotogen bliver en smuldreæblekage aldrig, men det skal ikke hindre at den fotograferes :-) Smagen vinder!

Smukke Midtjyske påskeliljer

Og så er det næsten weekend og påskeferie for nogen :-) Lige på denne tid af året er det tydeligt, at præsten arbejder på andre tidspunkter end de fleste :-)
Men det er en spændende uge vi går i møde i kirkeåret.

God weekend.

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar