Annonce

torsdag den 31. august 2017

Mere med brombær

Der er bare rigtig mange fine brombær lige nu - både i præstemarkens hegn og ved sommerhuset. Så der er allerede blevet plukket nogen og lagt i fryseren - andre kom i kage, og nogle er blevet syltet.
Vi har snart høstgudstjeneste, og da er der tradition for, at vi tager lidt af høsten med i kirke, og så sælges det efterfølgende på auktion. Og der kan et lille glas syltetøj være ret fint at medbringe.
Så forleden, hvor solen skinnede, fik jeg plukket lidt flere brombær og syltet - en ny opskrift efter inspiration fra Nettos blad :-)
Jeg fik to små glas med lækkert syltetøj ud af denne portion.


Brombærsyltetøj med anis og citron (2 små glas)

325 gr. brombær
150 gr. sukker
½ tom vaniljestang
1 lille stjerneanis (kan også udelades)
1/3 revet skal af en økologisk citron

Det hele kommes i en gryde og bringes langsomt i kog - under låg. Når det hele koger tages låget af og det simrer ca. 10 minutter. Køler lidt af, inden det blendes - husk lige at fjerne vaniljestang og anis først :-)
Skyl to små glas med spiritus og kom syltetøjet i og luk straks til.

Lækkert hjemmelavet syltetøj. Jeg blender det, for at det ikke skal "løbe" helt væk, når det kommer oven på et stykke brød :-)


Og så lige et glimt fra denne morgen ude på terrassen - regnvejr og en super flittig og dygtig edderkop :-)
God torsdag

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar