Annonce

tirsdag den 25. september 2018

Risotto med bagte rødbeder

På Oles arbejde havde de for noget tid siden grøn uge - det vil sige, at kantinen serverede rigtig mange grønne retter. Til glæde for nogen og til lidt frustration for andre :-)
Og som en ekstra bonus, så var der lavet kort, hvorpå man kunne læse opskriften på nogle af retterne. Og da jeg læste et af dem, synes jeg, at det lød meget interessant, og lidt anderledes, så den måtte prøves.
Her er min udgave, noget fra den oprindelige :-) Det er en risotto - en ret jeg holder meget af. Jeg bruger ofte halv risottoris og halv almindelige ris eller som her grødris. Det fungerer fint, og er noget billigere :-)
Det kræver lidt forberedelse, for rødbederne skal bages, pilles og køle ned, inden de skal bruges.

Rødbeder fra et menighedsrådsmedlems have :-)

Bag vaskede og uskrællede rødbeder ved 165 grader til de er møre - ca 45 minutter. Prøv med en skarp kniv, om de er klar. Køler af, inden de pilles.


Farverig rødbede risotto (2 pers)

1 dl. risotto ris
1 dl. grødris
1 spsk. olie
½ løg i tern
1 fed hvidløg i skiver
1 dl. hvidvin
1 spsk. æbleeddike
0,75 l grøntsags boullion
2 små bagte rødbeder i små tern
evt. lidt glaskål i små tern
evt. lidt majs
25 gr. parmesan
Salt og peber
15 gr. solsikke og græskarkerner, ristet på en tør pande

Varm olien i en rummelig gryde og steg løg og hvidløg uden at branke. Tilsæt de to slags ris og lad dem ganske kort tid svitse med. Tilsæt hvidvin og lad den koge ind, tilsæt æbleeddiken og dernæst boullion - lidt af gangen. Rør meget ofte i gryden. Jeg koger risottoen uden låg og ved middelvarme, og det tager 30 - 40 minutter, før risene er godt møre. Når de næsten er færdige tilsættes rødbedetern, - evt. glaskål og majs - parmesan og godt med salt og friskkværnet peber. Smag til.

 
Serveres i en dyb tallerken med de ristede kerner på toppen, og nogle sprødstegte grøntsager til, gerne med en anelse bacon i :-)
Det var en fin aftensmad, farverig og vitaminrig. Rødbeder bliver ikke min yndlingsgrøntsag, men derfor kan den jo godt prøves en gang imellem :-)

Risotto i alle afskygninger er comfort-food, vældig godt nu, hvor det begynder at blive lidt køligere.

God tirsdag.
Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar