Annonce

torsdag den 4. oktober 2018

Min glutenfri morgenmad

Jeg tænker egentlig ikke så meget over, om min mad er det ene eller andet. Men det sker, at ord som glutenfri eller vegansk dukker op.


I dag er min morgenmad glutenfri. Jeg har fået lavet nøddecrüsli og kvæde sirup - og oven på ymer smager det ret godt :-)


At det blev kvæde sirup, der kom ud af mine fundne kvæder, var ikke helt meningen. Det skulle have været gelé - men det stivnede ikke helt nok. Så det fik nyt navn. Og jeg bruger også oftere frugt sirup end gelé, så skaden er ikke så stor :-)

Og det er enkelt at lave.

Kvæder er en ret hård frugt, og den er næsten umulig at skrælle. Så det er godt, at den blot skal skæres i kvarte. Jeg fjernede kernerne - og kom den så blot i en gryde.


Dækkes med koldt vand og koger under låg en times tid. Så kommes det hele gennem en sigte, og drypper af et par timer. Saften måles op - til ½ liter saft bruges 250 gr. sukker.
Det kommes i en gryde og koger uden låg ved svag varme ca. 30 minutter. Saften skifter farve - fra lys gul til smuk orange.
Siruppen hældes på glas eller flaske. Jeg skyller mine glas i rom inden jeg kommer saft eller syltetøj i - atamon kan også bruges.


Kvæder har sin egen smag - lidt syrlig, men fin oven på müsli. Eller måske en frugtsalat ? :-)

I hver fald - jeg har haft en fin start på dagen - med min glutenfri morgenmad. Som dog ikke var helt glutenfri - der fulgte også et skønt stykke valnøddebrød med :-)

God torsdag.
Jette


Ingen kommentarer:

Send en kommentar