Annonce

mandag den 28. januar 2019

Kunst for alle

Jeg har jo lavet den aftale med mig selv om, at jeg vil ud og se og opleve mere kunst og kultur i 2019 :-) Det er faktisk en god aftale. For jeg hygger mig og nyder, når jeg kommer afsted.


I lørdags tog Ole og jeg turen til Århus, for at se Kunst for alle i Ridehuset. At jeg lige var blevet opmærksom på den udstilling, skyldes Elias Bruus - en af mine gamle konfirmander og naboens søn. Han har i flere år malet fine og farvestrålende billeder, og nu var han med på udstillingen i Århus, så det var oplagt at tage afsted. Og han maler bare fint. Dejlige finurlige billeder fyldt med fantasi. Han er en dygtig ung kunstner, der forsøger at komme til at leve af det, han allerhelst vil - nemlig at male.


Jeg fik et nummeret tryk med hjem. Og går nu og holder øje med, hvornår han lige får malet det billede, jeg gerne vil købe :-)

Det er Elias på bolden, iført sine rød- og hvidstribede malertrøje. Billedet hedder "Balance".
Og jeg kom til at tænke på sangen om Linedanseren. Der hedder det i et vers:

Tænk at få balancekunst
så helt ufatteligt!
At modtage sin stang og snor
ganske kvit og frit.

Uanset om du nu tror det,
så ved jeg
at lyset brænder for dig!
Og kigger du op, er der nok en vej.

Balancekunst - om det er maleren med de to spande maling på stangen - eller det er os andre, der forsøger at balancere gennem livet - så har vi fået mulighederne kvit og frit. Og kigger vi op, er der nok en vej.
Det er det gode ved malerier og kunst i det hele taget - at vi får løftet blikket og givet luft til tanker og fantasi. Og det tror jeg, vi alle har godt af :-)

God mandag.
Jette

2 kommentarer:

  1. Elsker den slags udflugter - kunst er altid skægt i alle dens former.
    - A

    SvarSlet
  2. Hej A + K. Tak for din hilsen, og jeg er glad for, at du også synes det er lidt sjovt at læse om kunst i forskellige sammenhænge. Og det er altid inspirerende at se på, man får noget at tale om og tænke over. Mange hilsner Jette

    SvarSlet