Annonce

mandag den 22. juli 2019

Søndagens brownie

Det er ferietid over alt - og det er hyggeligt. Der er en fornemmelse af, at al ting tager det lidt med ro. Jeg har som nævnt ikke ferie endnu, så jeg afløste min kollega i går - og mellem de mange gudstjenester blev der bagt en brownie. Vejret var også til chokoladekage - lid vådt og noget blæsende.

Der ligger flere opskrifter på bloggen med forskellige brownie udgaver - og så kommer der lige en til. En lille bitte portion.


En lille brownie

1 stort æg
35 gr. farin
50 gr. sukker
40 gr. smør
50 gr. mørk chokolade
1 spsk. kakao
50 gr. mel
20 gr. valnødder

Smelt smør og chokolade i en lille gryde over svag varme. I en skål piskes æg, farin og sukker godt. Tilsæt den let afkølede chokoladeblanding og pisk det sammen. Vend kakao og mel i dejen, og rør godt rundt, så melet bliver helt fordelt.
Kom dejen i en lille form beklædt med bagepapir og drys hakkede valnødder over. Bag kagen ved 175 ca. 25 minutter, og lad den køle af inden den skæres ud.


En brownie skal ligesom være i små firkantede stykker - men det er lidt svært med en rund form. Der blev et firkantet stykke og en del andre faconer :-) Men det gjorde ikke noget ved smagen.

Og til aftenkaffen sent i aftes, da gjorde det slet ikke noget :-)
Den lille tærteform (18 cm i diameter) er i øvrigt købt i Kirkens Korshærs genbrugsbutik for kun 7,50 kr.

God mandag.
Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar