Annonce

onsdag den 3. juni 2020

Ugens buket

Ah - du vil nu nok synes, at det er en meget lille buket, du skal se om et øjeblik :-) Og sandt nok, det er et par små grene fra min gamle rose på terrassen. Den er lige på spring til at blomstre og dufter noget så dejligt, så det er en fornøjelse at gå forbi den.


Det med ugens buket er jo den udfordring, som Planteliv har stillet, at man hver uge i året laver en buket af blomster fra haven eller grøftekanten - eller blomster man køber. Jeg er jo ikke det store havemenneske, men synes idéen er sjov, så nu går jeg på udkig i haven en gang om ugen. Og når jeg nu mest laver meget små buketter, så strækker havens indhold sig også længere :-)


Den gamle rose blev klippet grundigt sidst i marts, og så er det egentlig fantastisk at den nu står med fine blade og skønne blomster :-)
Jeg aner ikke, hvor gammel rosen er - men tænker næsten, at det er lige så gammel som huset - 100 år. Jeg ledte på nettet for at finde gamle billeder af præstegården - men meget kunne jeg finde, men lige billeder af den gamle rose, det dukkede desværre ikke op.


Til gengæld kom billeder af gamle præstepar og bindingsværk op - så er det tydeligt, at tiderne har ændret sig :-)
De fine rose minder så meget i deres opbygning af dem, jeg forsøger at lave, når jeg laver marcipanroser - men naturen overgår nu langt mine evner. Nu står den lille buket på mit skrivebord og ser bare fin ud.

På en dejlig sommerdag.
Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar