Annonce

lørdag den 14. juni 2014

Saltede mandler - til studenterfest

Nu begynder nedtællingen for alvor til, at sidste og yngste barn bliver student :-)
På tirsdag bliver Peter student - og det glæder han sig til, og det gør jeg bestemt også. Det er lidt for spændende med alle disse eksaminer.

Og planen er så, at når først huen er sat på hovedet, så skal der være lidt fest i haven her hjemme om aftenen. Og jeg har netop set, at vejrudsigten lover både sol og varme på tirsdag. Så det kan ikke være mere perfekt, når vi helst skulle kunne være både i haven og indenfor.

Jeg synes altid, det er lidt hyggeligt at forberede til en fest - i hvert fald hvis det synes overkommeligt. Og det gjorde det, da vi sendte invitationerne ud. - Nu hvor det hele nærmer sig, ser det lidt mere broget ud :-) Men planlægning og med hjælpende hænder - så går det nok.

Og de saltede mandler her, laves nu og kommes på glas og gemmes! For de smager godt - og skulle altså helst nå frem til tirsdag.Saltede mandler

150 gr. mandler
1½ dl. kogende vand
2 spsk. fint salt
½-1 spsk. olie

Opløs saltet i det kogende vand og tilsæt mandlerne og lad dem stå og trække ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dryppe lidt af, før de kommes på en bageplade med bagepapir og vendes i olien.


Tørrer/rister i ovnen ca. 20 minutter ved 150 grader.
Når de er kolde, kommes de i et lufttæt glas.


Nu er låget kommet på, og de er sat på øverste hylde. Og tages først ned på tirsdag :-) Men de er prøvesmagt, og de smagte ret så godt.

God lørdag - med dejligt sommervejr.

Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar