Annonce

lørdag den 20. september 2014

Marmorkage - gammel opskrift med et tvist

Så er der blevet bagt marmorkage :-) Og huset dufter dejligt.
Opskriften fandt jeg på nettet i et gammelt Familie Journal. Tvistet består i, at der er rigtig chokolade i kakaodelen. Det blev helt sikkert ikke brugt, da jeg var barn. Men det er med til at opgradere kagen her :-)


Og at det så lige var i Familie Jornalen, jeg fandt opskriften, er lidt pudsigt. For jeg blev kontaktet i sidste uge af netop en jounalist fra Familie Jornalen og fik at vide, at en af mine kirker var blevet valgt til at skulle pryde forsiden af deres julehæfte i år. Jeg skal nok nævne det igen, når det bliver virkelighed.

Marmorkage

135 gr. smør/margarine - jeg brugte halv af hver
150 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg, fra lystige høns
3/4 dl. mælk/fløde
175 gr. mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakao
40 gr. mørk chokolade, grofthakket

Pisk smør, sukker og vaniljesukker grundigt. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk godt efter hvert æg. Kom mælken i og rør rundt. Sigt mel og bagepulver og vend det forsigtigt, men grundigt ind i dejen. Tag 1/3 af dejen og kom i en skål og rør det med kakao og chokolade.
Beklæd en sandkageform (ca. 3 liter) med bagepapir. Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden, så kakaodejen ovenpå og til sidst resten af den lyse dej.
Bages ca. 50 minutter ved 175 grader.


Klar til at blive skåret i skiver.

Så nu er Peters ønske om en helt almindelig kage opfyldt :-) Og drengene har godkendt kagen. Den smager nu også ganske fint, og chokoladen træder fint igennem.


God lørdag - en skøn septemberdag.

Jette

2 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk længe overvejet at bage marmorkage, fordi jeg har en rigtig god og gammel opskrift liggende, så det var rart at blive mindet om det ved at læse dit indlæg :) Tillykke med, at en af dine kirker skal på forsiden af juletillægget. Det må da være lidt sjovt og spændende :)

  SvarSlet
 2. Hej Christina. Tak for din hilsen. Og ja, sommetider er det godt lige at blive mindet om noget, man egentlig gerne selv har villet lave.
  Og forsiden :-) den ser jeg frem til. Det er en noget anden måde at være kirke på.
  god søndag.
  Venlig hilsen
  Jette

  SvarSlet