I dag har jeg forsøgt mig med det grønne ramsløg-brød, og så er der blevet bagt korkage. Den hører du mere om i morgen :-) Igen er det rabarber, der er i spil.
Grønt ramsløg-brød
10 gr. gær
20 gr. (ca. 10 blade) ramsløg
2 spsk. olie
2 dl. vand
½ dl. surmælksprodukt
1 tsk. salt
10 gr. hørfrø
15 gr. solsikkekerner
75 gr. rugmel
ca. 250 gr. hvedemel
Hak ramsløg fint og bland det med olien, (jeg brugte minihakkeren). Kom blandingen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser - hold lidt igen med hvedemelet.
Dejen æltes godt igennem og sættes til hævning ca. 2 timer. Æltes igennem og formes til et brød, der efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader.
Bages ca. 30 - 35 minutter, og køler af på en rist.
Det er ikke helt så tydeligt at brødet oprindelig var grønt, når først det er bagt. Men inden det kom i ovnen, havde det en fin lysegrøn farve :-) Og duften er også fin - let hvidløgsagtig. Smagen er dog ikke nær så gennemtrængende, som den er i pestoen, jeg lavede forleden.
Men et meget brugbart brød, hvis man kan sige sådan. Det vil gå fint til enhver buffet.
God mandag - jeg nyder min fridag.
Jette
Uhmmm... Lækkert! :-D
SvarSletHej Line. Tak for din kommentar, og jeg er også positivt overrasket over resultatet. Så det skal nok blive bagt en anden gang :-)
SvarSletHilsen Jette