Annonce

onsdag den 7. september 2016

Festlig kage til koret

Korkage - det har jeg bagt flere gange, blandt andet denne. Men denne gang blev det lidt mere :-) som tak for en flot bryllupsgave.
Så lidt i stil med kagen til brylluppet blev denne kage til. Men som firkantet kage. Og så fik den følgeskab af noget kølig Cava - det kunne ikke gå helt galt :-)


Firkantet bryllupskage (ca. 20. pers.)

Lagkagebunde
7 æg
1 vaniljestang, korn heraf
300 gr. sukker
190 gr. smeltet smør
75 gr. mandelmel
300 gr. hvedemel
2 tsk. bagepulver

Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Kom vaniljekorn, sukker og æg i en skål og pisk lystigt. Hæld smørret i og pisk godt. Vend mandelmel og sigtet mel og bagepulver i massen, sørg for at det hele bliver godt blandet. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir ( 22 x 28 cm) Bag kagen ca. 35 minutter ved 175 grader. Køler af i formen.

Chokoladecreme
250 gr. chokolade
3½ dl. piskefløde

Hak chokoladen ret fint, imens fløden varmes op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen af et par omgange. Rør til chokoladen og fløden er smeltet fint sammen. Sættes nogle timer, inden den piskes let, før den skal bruges.

Bærmousse
300 gr. bærpuré
1½ dl. yoghurt eller syrnet fløde
4 blade husblas
3 dl. piskefløde
evt. lidt sukker

Sæt husblas i blød i ca. 10 minutter. Smelt den i mikroovn ved det vand, der hænger ved. Afkøl husblassen med lidt af bærpuréen, før det vendes i al puréen. Pisk fløden til blødt flødeskum og vend yoghurt og flødeskum i frugten. Smag til, måske der skal lidt sukker i.
Sættes på køl indtil det skal bruges.

Overtæksmarcipan af 600 gr. marcipan

Lidt friske brombær

Fremstilling, bagning og samling af kagen kan du se her


Kagen overtrækkes - rul marcipanen ud til en firkant, så stor at kanterne efterfølgende kan dækkes på kagen. Løft marcipanen over og glat ud. Hjørnerne skæres til, og det overflødige marcipan fjernes. Samlingen skjulte jeg med et marcipanblad :-)


Kagen pyntes, som du nu synes.
Den færdige kage sættes på køl - meget gerne til næste dag.

Kagen blev vel modtaget til kor. - Og nysgerrig som jeg selv også er, så ville koret også gerne se et bryllupsbillede. Så sådan et blev også tryllet frem :-)

God onsdag.

Jette

2 kommentarer:

  1. Sikke en korkage. Dit link til hvordan man lægger sammen osv virker ikke :-)

    SvarSlet
  2. Hej Lene - tak for rosen :-) og ikke mindst det vågne øje med linket. Det skulle virke nu :-)

    SvarSlet