Annonce

tirsdag den 9. maj 2017

Lagkager til 90 års fødselsdag

Selv om statistikken siger, at vi bliver ældre og ældre, så synes jeg alligevel, at det stadig er noget særligt, når et menneske fylder 90 år! Og i dag fylder gravermedhjælperens Farmor 90 år - et kæmpe tillykke til hende :-)


Jeg blev spurgt, om jeg ville bage et par lagkager til deres fest her i dag. Og det ville jeg naturligvis gerne. Jeg har ikke så ofte bagt til andre, - men det er altid sjovt at jonglere med marcipanbånd, skønne cremer og fine frugter og god chokolade.

Her er resultatet :-)


En lagkage med sveskemousse og citronfromage. Pyntet med små toppe af flødeskum og citronfromage og en anelse revet citronskal. Sveskerne blev valgt, fordi jeg fra min barndom husker dem som en klassiker i lagkager, og mon ikke fødselaren også husker dem :-) Og citronfromage, ja det smager bare godt og friskt.


Den anden lagkage er med chokolade ganache og bærmousse. Pyntet med hindbær og flødeskumstoppe. Kagen her er meget lig bryllupskagen, blot rettet lidt til, så den passer til anledningen :-)

Nu håber jeg fødselaren synes om kagerne - men aller mest, at hun får en skøn og uforglemmelig dag.

God tirsdag.

Jette

5 kommentarer:

 1. Sikke fine kager. Dem kan man da kun blive glad for 😊

  SvarSlet
 2. Tak - Det håber jeg også, at hun bliver :-)

  SvarSlet
 3. Wow nogle fine kager - jeg er speciel vild med den med citron og sveske - det lyder som en skøn kombi <3

  SvarSlet
 4. Hej Låvise. Jeg tror også den var god - smagte den kun i dele :-) Jeg har en plan om snarest at lave en lagkage magen til - til mig selv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vil jeg glæde mig til at se opskriften på :-P

   Slet