Annonce

fredag den 1. september 2017

Mini muffins med æble

Om en uge løber Kirkens Døgn af stablen her i Fyns stift. Det er et døgn, hvor der i næsten enhver lille landsby kirke og større bykirke vil foregå et eller andet - alt sammen for at være med til at mane den tanke i jorden, at der intet sker i kirken, eller at de står helt tomme. Begge udsagn kan ikke være mere forkert. Og samtidig er det et led i fejringen af Luthers 500 år reformations jubilæum.


Jeg vender tilbage til Kirkens Døgn i næste uge.
Men har lige lavet en prøvebagning af nogle mini muffins, som kan serveres til kirkekaffe efter vores bidrag i Kirkens Døgn.
Jeg fandt i gemmerne nogle små muffinsforme lavet i lidt ekstra tykt papir, de er perfekte til formålet, for de holder faconen.


Mini muffins med æble. (12 stk)

1 æg
50 gr. sukker
25 gr. smeltet smør
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
50 gr. mel
1 lille æble, revet og uden skræl

Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en skøn æggesnaps. Tilsæt smør og pisk igen. Bland de sidste ingredeinser i dejen og fordel dem godt. Kom dejen i små muffinsforme og bag dem ca. 15 minutter ved 180 grader.
Køler af i formen inden de pyntes, her med lidt marcipan pynt.

De er for små til, at der kan være en hel Lutherrose på - så det bliver kun hjertet og korset, der er på og så lidt guldstøv - et glimt af evigheden.

Og med et er det blevet weekend igen - må du få en dejlig en af slagsen :-)

Jette


Ingen kommentarer:

Send en kommentar