Annonce

onsdag den 19. september 2018

Valnøddebrød med honning og rugmel

Der var møde i aftes! Det sker jo med jævne mellemrum, og derfor var der også gang i ovnen i går. Valnøddebrød, foccacia og bacondadler blev fremstillet. Og siden spist med stor velbehag :-)
Jeg plejer at bage kage til menighedsrådet, men den var i aftes skiftet ud med tapas! Og det gik nu også.


Valdnøddebrød med honning og rugmel

1 dl. yoghurt natural
2 dl. koldt vand
25 gr. valnødder, hakket groft
10 gr. gær
1 spsk. honning
1 tsk. groft salt
1 spsk. olie
50 gr. rugmel
ca. 300 gr. hvedemel

Rør gæren ud i yoghurt og vand, tilsæt salt og de øvrige ingredienser. Hold lidt hvedemel tilbage, det er forskelligt hvor meget mel, der lige skal bruges for at ælte en fin dej. Sæt dejen til hævning et par timer, inden den æltes igennem igen og formes til et brød. Lægges på en plade med bagepapir og efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bag brødet ca. 30 minutter til det er dufter godt og fint gyldent :-)
Afkøler på en rist.


Jeg serverede brødet til tapas, hvor der var meget ost - og her gik brødet rigtig godt. Valnødderne giver brødet sin egen karakter, og det er nok sådan, at enten synes man om valnødder eller også gør man ikke. Så nogen vil synes det er et lækkert brød, mens andre hellere vil have noget andet :-)

På en overskyet onsdag.
Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar