Annonce

fredag den 26. oktober 2018

Banankage med pumkin krydderi og chokoladetop

Det skulle have været en æbletærte! Men jeg har godt nok spist mange æbler i år og drukket meget lækker most - så nu var det som om at lysten til noget andet også begyndte at melde sig. Og da Netto havde bananer på tilbud, så kom de med hjem i kurven. Og brugt i en dejlig banankage.
Opskriften er fra arkivet, men gjort lidt mindre, og så har jeg tilsat grahamsmel! Jeg ved godt nogen synes, at kager skal være med fint hvidt mel, og det er også lækkert - men ind imellem kan der godt ændres lidt og laves en lidt grovere kage :-) Menighedsrådet, som igen var smagsdommere, brokkede sig i hvert fald ikke.


Banankage med pumkin krydderi og chokoladeganache (16 stk)

2 æg
200 gr. sukker
1 dl. olie
1 dl. mælk
50 gr. grahamsmel
175 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. pumkin krydderi
2 bananer

Ganache
75 gr. mørk chokolade
3/4 dl. piskefløde

Pisk æg og sukker godt og luftigt. Tilsæt olie og pisk igen. Mos bananerne. Bananer og de øvrige ingredienser kommes i og røres godt rundt, så det hele er ordentligt blandet. Dejen kommes i en lille bradepande (ca. 21 x 21 cm), hvor der er bagepapir i bunden af formen. Bages ved 175 grader ca. 40 minutter. Køler lidt af inden ganachen fordeles oven på.

Til ganachen hakkes chokoladen forholdsvis fint. Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen af et par omgange. Rør til det hele er smeltet og blandet godt sammen.


Fordel det over den let afkølede kage - og drys evt. med lidt frysetørrede bær eller andet glimmer :-)
En lækker banankage med smag - og med lidt modstand, grahamsmelet kan godt anes, når man spiser kagen. Men det gør ikke noget efter min smag :-)

På vej mod weekend - jeg håber du får en dejlig weekend.
Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar